Intretinere Gradini Bistrita Eco Garden Construct

Eco Garden Construct

Intretinere Gradini Bistrita reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Intretinere Gradini Bistrita: Eco Garden Construct.

Despre Noi

Eco Garden Construct
Proiectare  Executie  Amenajari  Intretinere Gradini  Spatii Verzi • Parcuri  Sisteme Irigatii
0745.205.070


Am creat în inima Transilvaniei, în Cluj-Napoca, o companie în care am pus multă muncă și multă pasiune. Am făcut asta pentru că încă de la început am crezut într-o idee: creativitatea umană  este capabilă să revitalizeze spațiile urbane și rurale și le pot transforma în zone verzi dedicate comunitățiilor locale. Încă de la început, am pus în centrul gândirii noastre comunitatea și ne-am propus să găsim răspuns la întrebarea: cum facem ca oamenii să fie mai fericiți în locul în care trăiesc?

Am ales să integrăm o viziune holistică în amenajările peisagistice, în care cu ajutorul  naturii, a inovației și a oamenilor să construim spații verzi sustenabile, în concordanță cu nevoile și dorințele comunitătilor locale. Ne caracterizează creativitatea și capacitatea de materializare a unor concepte inedite. Succesul și creșterea  Eco Garden Construct se bazează pe oameni uimitori și dedicați, pasionați în tot ceea ce fac.

Profesionalismul și calificarea echipei au dus la realizarea de concepte inovative in amenajarea peisagistică. Suntem mandri că ne-am adus contribuția la proiecte majore de amenajare urbană, proiecte care răspund nevoilor comunităților locale. Din portofoliul de lucrări finalizate pot fi enumerate : Gazonul stadionului Cluj Arena Cluj-Napoca, Gazonul stadionului Ion Oblemenco Craiova, Parcul Între Lacuri Cluj-Napoca, Proiect Verde “Strade Future” Roma, Parcul Tineretului Cluj-Napoca si multe alte proiecte de amenajare și întreținere peisagistică urbană pentru clienți din sfera publică, din  zona de proiecte rezidențiale private respectiv grădini urbane pentru persoane fizice. În prezent compania este implicată în proiecte care vor aduce un vibe fresh comunitatilor locale, precum parcul Feroviarilor Cluj-Napoca, parcul Tilisca Sibiu,  parcul Armătura Cluj-Napoca respectiv  mai multe proiecte de amenajare peisagistică a unor complexe imobiliare private.

gazon sisteme irigatii intretinere gradini cluj

În câteva cuvinte, Eco Garden Construct este despre natură și comunitate, sustenabilitate și inovație, dezvoltare urbană și mult, foarte mult verde. Dar dacă ne-ar întreba cineva dacă am putea să rezumăm într-un singur cuvânt filosofia noastră, am putea spune cu măna pe inima că Eco Garden Construct este despre oameni.

Misiunea

Spațiile verzi care sunt parte a conceptului de regenerare urbană sunt diferite de spațiile urbane cu care suntem obișnuiți – este nevoie de o altfel de gândire în amenajarea și mentenanța acesora, de multă creativitate și de o permanentă deschidere către soluții inovative. Misiunea noastră presupune realizarea  de proiecte de succes la nivel național și internațional, care să contribuie direct la creşterea nivelului de regenerare urbană şi la dezvoltarea durabilă a societăţii, în acord cu normele de protecție a mediului.

Viziunea

Viziunea noastră reflectă încrederea noastră în înțelepciunea colectivă a omenirii. Credem ca este timpul pentru o schimbare majoră și credem că aceasta poate fi realizata inclusiv prin servicii de amenajare peisagistică la cele mai înalte standarde de calitate, cu cele mai inovative metode și cu cei mai buni oameni. Credem că oameni sunt mai fericiți dacă trăiesc intr - o lume mai verde.

Valori

Valorile noastre ne definesc ca organizaţie şi fiecare acţiune în parte. Valorile noastre ne ajută să lucrăm împreună în modul cel mai eficient pentru rezultate care ne împlinesc profesional. Sprijinim o cultură a încrederii și deschidem porțile flexibilității pentru responsabilitatea fiecăruia.

Personalul Eco Garden Construct, fie ca vorbim despre un îngrijitor de spații verzi, fie că vorbim despre un inginer peisagist împărtășeste patru valori de bază.

Colaborare. Dacă lucrăm împreună, avem rezultate mai bune. Încurajăm diversitatea și suntem convinși că suntem mai buni împreună decât individual.

Responsabilitate. Acționăm in mod responsabil. Suntem conștienți de consecințele acțiunilor noastre și suntem membri responsabili ai societății.

Proactivitate. Suntem proactivi. Prin curaj și determinare, facem diferența, pentru că credem că orice mic progres înseamnă un rezultat mare.

Învățare. Suntem dornici să învățăm  pentru că acest lucru ne face mai buni și mai inovativi.

amenajari intretinere gradini baia mare

SERVICII – AMENAJARE PEISAGISTICA

1.)  Amenajarea grădinilor și a spatiilor verzi

Proiectele de amenajare peisagistică, indiferent de dimensiunea lor, necesită coordonare, resurse și timp. Am acumulat suficientă experiență pentru a construi spații verzi sustenabile dedicate nevoilor comunității. Am construit și amenajat grădini urbane, parcuri frumoase și spații verzi în care oamenii să se regăsească și să se relaxeze. În procesul de amenajare peisagistică ținem cont de toate detaliile viitorului tău spațiu verde, incluzând plante, elemente decorative, roci și pietre ornamentale, jardiniere exterioare, paravane sau pontoane funcţionale şi de înfrumuseţare, mobilier de grădină, loc de joacă pentru copii și toate elementele necesare pentru un proiect reușit.

2.)  Însămânțare și hidroînsămânțare gazon

Există două variante prin care se pot înființa suprafețe de gazon: prin însămânțare directă respectiv prin tehnica hidroinsămânțării. Înființarea suprafețelor de gazon prin însămânțare directă presupune parcurgerea următoarea etape: stabilirea zonei de plantare, curățarea solului, fertilizarea solului, nivelarea terenului, semănarea semințelor, încorporarea semințelor în sol, tăvălugirea solului și irigarea solului însămânțat. Procesul de hidroinsămânțare presupune amestecarea semințelor de gazon cu apă în utilajul performant de hidro-însămânțare, după care amestecul este pulverizat uniform pe suprafața solului.

3.)  Montare rulouri de gazon natural

Sistemul cel mai rapid şi mai eficient pentru realizarea unui covor de iarbă este reprezentat de sădirea unui covor verde precultivat, comercializat de regulă sub formă de rulouri. Principalul avantaj pentru beneficiarul final este reprezentat de transferul întregii  responsabilitati către Eco Garden Construct, care dispune de cele mai bune sisteme mecanizate specializate, în măsură să furnizeze standarde crescute de proces și produs.

4.)  Sisteme de irigații

Un sistem de irigație automatizat este soluția tehnică potrivită pentru orice tip de teren, fie că este utilizat pentru peisagistică, refacerea vegetației, evitarea eroziunilor sau a secetei terenului plantat. În plus, acest proces asigură un consum eficient al apei cu un cost de întreținere scăzut. Irigarea spațiului verde este importantă pentru întreținerea plantelor și gazonului. Îți punem la dispoziție soluții complete în realizarea și mentenanța sistemelor de irigatii atât pentru grădinile urbane cât și pentru spațiile verzi aflate pe domeniul public.

5.)  Alei pietonale și pavaje

Grădinile urbane, parcurile sau spatiile verzi sunt incomplete fără aleile pe care să ne plimbăm în voie, savurând momentele de linişte şi admirând natura din jurul nostru. Betonul, piatra naturală, spărtura împreună cu pietrişul şi nisipul, cărămida şi lemnul sunt materialele pe care le puteţi avea în vedere pentru construirea aleilor pietonale. De asemenea, materialele pot fi combinate intre ele, astfel incât să rezulte alei personalizate. Amestecul de forme, texturi, culori si detalii duce la rezultate dintre cele mai spectaculoase.

6.)  Sisteme de încălzire prin degivrare si sisteme de drenaj

Sistemul de încălzire pentru pentru topirea gheţii şi zăpezii operează complet automat. Senzorii săi termici detectează schimbările de temperatură şi umiditate, închizând sau deschizând sistemul în funcţie de necesitate, ceea ce asigură un consum redus de energie electrică. Procesul de irigare necesită soluții pentru drenajul apei în exces, adaptate tipului de sol, poziționării și înclinației terenului. Un sistem de drenaj bine proiectat reprezintă o necesitate, mai ales atunci când terenul este drept, solul dens, iar volumul de apă este unul ridicat.

7.)  Iazuri și cascade de grădină

Serviciul de amenajare iazuri, lacuri, cascade, cursuri de apă  precum și fântâni arteziene poate oferi adevărate oaze de liniște pentru oricine iși dorește să se relaxeze în propria curte. Este ideal să fie pline de flori, plante ornamentale și arbuști, astfel încât să dea senzația unui colț din natură. Specializati in amenajari de spatii verzi, avem in ofertă orice tip de amenajări lacuri, cascade, iazuri sau cursuri de apă. Aducem visele la realitate, transformând idei și așteptări în elemente palpabile.

8.)   Iluminat exterior pentru alei si curti

Toate curțile și grădinile, indiferent de suprafața de care dispun, vor fi mult mai bine accentuate cu ajutorul unor lumini de exterior ce au rolul de a pune în evidență cele mai atractive laturi ale lor. Dacă ți-e teamă că vei da greș în alegerea celui mai bun iluminat, echipa noastră iti stă la dispozitie cu cele mai bune solutii, personal dedicat și corpuri de iluminat de la cele mai renumite branduri. Avem la dispoziție o paletă largă de opțiuni de iluminat exterior, pentru toate bugetele, pe care le putem instala cu ușurință unde dorim.

9.)  Mobilier de gradina si locuri de joaca

Un copil care descoperă lumea din jur prin joacă înţelege mai repede şi mai uşor ce îl înconjoară şi îl va include logic în acţiunile sale viitoare. Produsele noastre de înaltă calitate, armonios integrate în mediul care le înconjoară, fabricate din materiale bine alese, fac din locurile de joacă un univers magic în care copiii se pot juca în siguranţă. Locurile de joacă amenajate de Eco Garden Construct sunt dotate cu accesorii sigure şi durabile în timp, realizate astfel încât să ofere protecţie celor mici. Gama largă de accesorii oferă posibilitatea unor activităţi diversificate, stimulând creativitatea şi buna dispoziţie a prichindeilor.

amenajari_intretinere_gradini_spatii_verzi_parcuri_cluj_1000

SERVICII – MENTENANTA SPATII VERZI

Întreținere grădini

Un spațiu verde sau o grădină bine întreținută reprezintă condiția firească a unei grădini sanatoase. Indiferent de destinația spațiului verde, fie el grădină urbană, parc, spațiu verde comercial sau industrial, odată amenajat, este necesar să fie atent îngrijit. Asigurăm o gamă largă de operațiuni de întreținere a spațiului verde, personalizate în funcție de necesitățile observate la fața locului. Aceste operațiuni pot fi relativ simple: tundere gazon, toaletare arbori și arbuști sau, dimpotrivă, complexe : scarificare terenuri, fertilizare sau tratamente fitosanitare.

Defrișare terenuri

Prima lucrare de pregătire a terenului constă în defrișarea acestuia, prin smulgerea arborilor și arbuștilor, cu tot cu rădăcini, de pe terenul pe care se vor executa lucrările. Dacă arborii sunt mai mari, este necesară tăierea lor înainte de a se executa operațiunea de smulgere. Lucrările de defrișare se realizează cu ajutorul unui buldoexcavator, dacă buturugile sunt mici, fie cu brațul unui excavator dacă diametrul acestora este mare. Dispunem de utilajele și personalul necesar efectuării oricărei operațiuni de defrișare.

Aerarea gazonului

Aerarea nu e decât un alt proces care ajută gazonul să se dezvolte. Solul în care crește gazonul se compactează în timp, devine mai dens, în special în zonele circulate. Acest lucru poate afecta gazonul tău care se va dezvolta mai greu sau chiar se va ofili pe alocuri. Ai nevoie de aerare pentru ca apa, aerul și nutrienții să ajungă mai ușor la rădăcinile ierbii, iar gazonul tău să se dezvolte mai ușor și mai repede. Utilizăm aeratoare electrice in vederea unei optimizări performante a întregii operațiuni.

Scarificare terenuri și gazon

Scarificarea  reprezinta operaţiunea care are scopul de a curata stratul de suprafaţă a pământului, favorizând schimbul gazos. Scarificarea este o operațiune obligatorie și în cazul peluzelor de gazon, în special ca și soluție optimă pentru o regenerare anuală. O operațiune de scarificare corect și complet efectuată împrospatează peluza prin curațare iar astfel firele de iarbă proaspătă au mai mult loc să se dezvolte.

Fertilizare gazon și plante

Doar un gazon sănătos este cu adevărat frumos. Aceasta este una dintre zonele din grădină cu cele mai mari cerințe în materie de nutrienți. Dacă avem un covor de iarbă hrănit neadecvat sau asupra căruia nu s-a intervenit cu fertilizatori, acesta se va degrada deoarece nu va face faţă bolilor sau buruienilor, aspectul va fi unul mai puţin plăcut, iar funcţia cerută nu se va îndeplini. Prin fertilizare se administrează elementele nutriţionale utilizate în culturi. Deținem toate certificările și competențele necesare pentru a realiza planuri personalizate pentru fiecare tip de gazon și plante.

Tratamente fitosanitare

Tratamentele fitosanitare fac parte din activitățile standard de întreținere a fiecărei grădini sau spațiu verde. Printr-o bună cunoaștere a agentilor dăunători, o evaluare precisă a riscurilor și o stabilire rapidă și corectă a diagnosticului, orice gradină poate fi salvată de la o posibilă degradare, dacă beneficiaza de o ingrijire și verificare permanentă. Echipa noastră este alcatuită din specialiști agronomi, care dețin cunostințe despre plante, ciclul lor de viață, comportamentul acestora în cazul atacului dăunătorilor și agenților patogeni, precum și în monitorizarea condițiilor ecoclimatice.

Tundere gazon

Ca să îi păstrezi aspectul frumos, ordonat, trebuie să întreții gazonul prin tundere periodică. Creșterea necontrolată a ierbii are ca efect ingălbenirea frunzelor, iarba mai subțire și aparația buruienilor.Frecvenţa tăierii variază de tipul de fertilizare, de ploi, de irigaţiile aplicate, de caracteristicile pedologice şi de tipul de esenţe utilizate în amestec. Îți punem la dispoziție planuri personalizate pentru a-ti păstra gazonul în cele mai bune condiții. Tunderea gazonului se face cu utilaje mecanizate și personal dedicat proiectelor tale!

Plantare flori, arbori și arbuști

Elementele esențiale pentru orice grădină sunt plantele, florile și arbuștii, și chiar și arborii ornamentali, care sunt plantați cu mare grijă de grădinarii nostri și apoi îngrijiți pentru a oferi un aspect cât mai armonios grădinii tale. Suntem la dispoziția tuturor celor care doresc să își ingrijească grădina într-un mod profesionist si să se asigure că procesul de pregătire a solului, precum și procesul de plantare propriu-zisă, sunt făcute căt mai expert posibil.

Curățare piscine și filtre

Piscina din grădina rezidentială reprezintă cel mai plăcut spațiu pentru petrecerea timpului liber în timpul verii. Efectul de curățare piscina trebuie să fie vizibil atât la o simplă privire, dar și în profunzime. Acestea sunt etapele necesare pe care trebuie parcurse pentru curățarea piscinelor: eliminare frunze, insecte și alte resturi, curătarea piscinei cu soluții profesionale, curățare filtru primar, curățare filtre sistem recirculare, verificare calitate apă. Dispunem de experiența și competența necesară pentru ca tu să te bucuri de toate beneficiile unei piscine de grădina!

Curățare lacuri și iazuri

Iazul sau lacul de grădină ar trebui să fie curățat foarte bine cel puțin o dată pe an, deși este cel mai bine să faci această curățenie de două ori – o dată în toamnă și apoi din nou la începutul primăverii.  Nu trebuie curățată mâzga de pe pereții laterali ai iazului, deoarece aceasta este benefică ecosistemului. În schimb, ce este pe fundul iazului trebuie adunat și eliminat. Oferim servicii profesionale complete pentru curățare și tratarea igienică a lacurilor, iazurilor și cascadelor de grădină.