Amenajarea gradinii si Intretinerea acesteia

Amenajarea gradinii si Intretinerea acesteia

Amenajarea si intretinerea gradinilor   Indiferent ca vorbim de pasiunea pentru gradinarit sau de beneficiile pe care ni le ofera existenta uneia in cadrul locuintei noastre, amenajarea gradinii reprezinta un subiect interesant in randul internautilor.

   Adusa la rangul de arta, pasiunea pentru gradina are la baza cateva reguli simple care sa asigure aspectul impecabil al acesteia si, pe langa functia estetica pe care o are, sa aiba si o utilitate diversificata. Primul pas in aflarea rolului pe care doriti sa il aiba gradina in viata familiei dumneavoastra este sa va ganditi daca aveti nevoie de un spatiu de joaca pentru cei mici, daca vreti sa construiti o piscina, o sera sau un colt destinat animalelor. In functie de toate acestea, dar si de solul, marimea si pozitia pe care o are gradina dumneavoastra, veti putea amenaja un mic colt de Rai.

   Planul de amenajare al gradinii trebuie sa debuteze cu structura acesteia si cu principalele "atractii" pe care le va include. Bugetul alocat, anual sau de doua ori pe an, gradinii trebuie stabilit inca de la inceput. Desenarea aleilor este un punct de plecare in functie de care va veti orienta asupra eventualelor plante, fantani, dar si a altor elemente de design. Ar fi bine ca tot in aceasta etapa sa discutati despre materialele pe care le veti alege pentru pavarea acestora. O alta componenta de baza a unei gradini o reprezinta peluza, atat de indragita, care constituie un spatiu de relaxare atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici. Gazonul trebuie ingrijit temeinic pentru a nu intampina situatii neplacute si un aspect neglijent. Puteti opta pentru rulourile de gazon usor de intretinut.

   Amenajarea si intretinerea gradinilorDaca vorbim de gradina, vorbim automat si de o gama variata de flori. Plantele reprezinta obiectivul central si este bine ca inca de la inceput sa luati in considerare locul in care le veti planta (in cazul in care vorbim de arbori), pentru a nu modifica in timp aspectul dorit al gradinii. In cazul in care doriti sa aveti mai multe ghivece, acest lucru va ofera posibilitatea de a le muta ori de cate ori doriti sa faceti schimbari in cadrul gradinii si, mai mult de atat, va puteti ingriji astfel de nevoile fiecarei plante in parte (in anotimpul rece unele flori au nevoie de un tratament special.

Oricine isi doreste o gradina pe care sa o foloseasca pentru a petrece duminicile in familie, pentru a se relaxa cu prietenii la un gratar sau pentru a construi iarna oameni de zapada spre bucuria copiilor. Din acest motiv trebuie sa luam in calcul si amplasarea unui mobilier de gradina; putem alege intre foisoare extrem de bine amenajate si o simpla masa in jurul careia adunam niste scaune. Totul tine de perspectiva noastra. In cazul in care in familia dumneavoastra exista iubitori de soare, puteti achizitiona pentru acestia sezlonguri sau umbrele. Aveti in vedere faptul ca amenajarea nu este suficienta, trebuie sa existe si intretinerea gradinii.

Amenajarea si intretinerea gradinilor   Gratarele, gata cumparate sau construite, au fost intotdeauna o piesa de rezistenta. Fie ca aveti o curte mare sau una mica, un colt dedicat acestuia este de nepretuit. Toti membrii familiei, inclusiv prietenii buni, se vor bucura! In cazul in car doriti sa construiti o piscina sau un iaz, luati aceste lucruri in considerare in faza incipienta a amenajarii gradinii. In functie de acestea veti putea amenaja si alte elemente cum ar fi solarele, jardinierele, serele sau va veti putea achizitiona pentru gradina si leagane sau tobogane in cazul in care doriti sa dati gradinii si utilitatea unui loc de joaca pentru copii.

   Alte elemente estentiale ale gradinii sunt reprezentate de corpurile de iluminat - atat de necesare. Designul si locul destinat lor ramane la alegerea dumneavoastra in functie de nevoia de lumina pe timpul noptii in anumite locuri.

   Luati in considerare eventualele modificari pe care le-ar putea suferi gradina dumneavoastra in timp si nu plantati vita de vie acolo unde nu doriti sa aveti niciodata umbra. La fel si cu un sistem de irigare sau cu o magazie in care veti dori la un moment dat sa va depozitati uneltele de gradinarit si nu numai.

Amenajarea si intretinerea gradinii

   Toate aceste lucruri vor contribui la gradina mult visata pe care o puteti, de foarte multe ori, imagina exact asa cum va doriti. In cazul in care nu reusiti sa aduceti in plan real ceea ce aveti in minte, apelati cu incredere la ajutor specializat, arhitectii peisagisti sau firme de amenajare si intretinere a gradinilor. Aceste firme se vor ocupa atent de nevoile dumneavoastra, vor respecta instructiunile de montaj ale produselor folosite, iar dumneavoastra ca veti putea simti in siguranta si va veti bucura de fiecare coltisor al gradinii proaspat amenajate.