Intretinere Gradini Bacau Bogardens Design SRL

Bogardens Design SRL

Intretinere Gradini Bacau reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Intretinere Gradini Bacau: Bogardens Design SRL.


Bogardens Design SRL

Gazon Rulou Premium | Rulouri Gazon | Sisteme irigatii in Iasi, Neamt si Bacau

Intretinere - Amenajari Gradini si Spatii Verzi

0741.022.716

Despre Noi

Avem o echipa tanara, energica si competenta, formata din profesionisti, mereu pregatiti sa gaseasca solutia potrivita, dornici sa realizeze lucrari durabile si de calitate. Portofoliul de lucrari al firmei noastre cuprinde atat spatii verzi si parcuri publice, cat si lucrari de amenajare gradini private pentru ansambluri rezidentiale, persoane fizice, firme, centre comerciale, primarii, scoli, licee, gradinite si altele. 

Realizam orice tip de amenajari gradini si spatii verzi in baza  unor concepte unice, adaptate personalitatii si necesitatilor  sufletesti si spirituale ale clientului nostru, prin optimizarea  spatiului avut la dispozitie!

intretinere gradini bacau

Activitate noastra implica proiectarea spatiilor verzi adiacente cladirilor rezidentiale si industriale, livrarea materialelor necesare executarii acestor proiecte (plante, gazon covor sau seminte de gazon, dale din piatra pentru alei si cascade, roci decorative, pietris decorativ, scoarta de copac, sisteme profesionale de irigat, etc.), realizarea spatiilor conform proiectului, dar si intretinerea acestora.

Spatiul verde amenajat trebuie sa aiba un efect benefic din punct de vedere vizual cat si ca utilitate practica. Materializarea cerintelor mentionate implica eforturi poate prea mari pentru un novice, ceea ce poate fi demoralizator.

Pentru realizarea sistemului de irigatii, oferim servicii de sapare mecanizata, cuplare a aspersoarelor la furtune si proba a instalatiei. Apoi se va trece la montarea tevilor si a senzorilor de ploaie, iar dupa incheierea acestor activitati, se va acoperi santul creat in prealabil si se va instala pompa de sistem.

montaj rulouri gazon iasi

Pregatirea suprafetei pentru montarea gazonului

rulouri gazon iasi

  In acest sens, in primul rand trebuie asigurat un teren curatat de eventuale resturi de vegetatie sau gazon mai vechi, etc. Apoi se vor efectua lucrari de sapare si frezare mecanizata (maruntire) care creaza baza pentru o aderenta mai buna a firului de iarba. Ulterior ne ocupam de egalizarea si uniformizarea solului, astfel incat sa nu existe denivelari sau gropi care vor strica aspectul general final si care vor face ca anumite portiuni sa primeasca in mod neuniform soare sau apa . In jurul casei sau altor constructii, stratul de gazon va fi asezat usor in panta, pentru a favoriza evacuarea apei in cazul unor ploi abundente. Pasul urmator este plantarea florilor sau plantelor alese in cadrul discutiilor preliminarii si, daca este cazul, se vor face aranjamentele din pietre decorative.

Montajul gazonului

 montaj rulouri gazon iasiPentru montajul efectiv al gazonului, in primul rand se va face descarcarea mecanizata a rulourilor. Se vor aseza rolele cu grija, se vor intinde si se vor fixa pe pozitie. Pentru aranjare, dar mai ales pentru a imbunatati aderenta la sol si pentru asigurarea faptului ca radacinile vor prinde, se va efectua tavalugirea (tasarea)rulourilor montate, dupa care se va iriga intreg gazonul prin inundare. Aspectul in urma acestei proceduri trebuie sa fie unul mocirlos, si trebuie o grija deosebita in asigurarea ca fiecare portiune este suficient de umeda. Aceste ultime etape in montaj sunt esentiale pentru a evita situatia in care raman zone uscate care vor duce la un aspect neuniform si la pete maronii. De asemenea, trebuie continuata irigarea periodica pana la prinderea radacinilor firelor de iarba, fara a permite pamantului sa se usuce complet intre udari.            

 Din punct de vedere exterior, gradina are rolul de a crea placere ochilor si o legatura stransa cu arhitectura constructiei iar din punct de vedere interior gradina dumneavoastra este conceputa pentru a oferi pace de minte, timp petrecut alaturi de familie si prieteni, relaxare si multa liniste. Toate aceste consecinte ale amenajarii vin in urma unei executii profesioniste, de catre specialistii nostri cu o vasta experienta in domeniu.

Odata ce aveti deja un gazon frumos si uniform, care este prins bine si arata asa cum v-ati dorit, nu uitati de mentinerea lui! In acest sens, puteti apela la noi sau puteti efectua singuri lucrari de intretinere lunara, care implica minimum 2 interventii. Sunt necesare tunderea si aplicarea de ingrasamant, care impreuna vor imbunatati aspectul gazonului si ii vor mari durata de viata. Exista ingrasaminte sezoniere (adaptate necesitatilor fiecarui anotimp) si all-season (pentru toate sezoanele).

In plus, echipa noastra va poate pune la dispozitie (contra cost) si un ierbicid selectiv care va proteja firul de iarba, in acelasi timp eliminand orice buruiana.

Operatiunile de scarificare si aplicare ingrasamant sunt esentiale primavara, pentru o buna dezvoltare a gazonului.
Scarificarea are ca scop:

 • Indepartarea firelor uscate de iarba
 • Improspatarea gazonului
 • Curatarea pamantului de resturi vegetale moarte sau specii nedorite
 • O crestere mai buna a firelor noi de iarba

Atentie! Toate resturile care rezulta in urma procesului de scarificare trebuie stranse.

Aplicarea de ingrasamant ii asigura gazonului nutrientii de care are nevoie pentru a supravietui si prospera.

Gazonul are nevoie de mai multe elemente chimice pentru a creste, iar dintre acestea doar trei (carbon, oxigen, hidrogen) pot fi luate din aer si apa, restul trebuie asigurati prin aplicarea de ingrasamant.

Primavara este momentul propice pentru insamantarea gazonului (din martie pana in mai). Alta perioada buna este septembrie-octombrie.
Cand alegem insamantarea de primavara?

 • Cand iernile in zona sunt aspre
 • Cand solul este argilos si retine multa apa (ceea ce este periculos pentru insamantare pe masura ce se apropie sezonul rece).
 • Inainte sa va apucati, asigurati-va ca solul s-a incalzit suficient pentru germinarea semintelor.
 • Alegeti seminte de calitate, care vor asigura o iarba frumoasa mai mult timp, nu doar imediat dupa plantare!

Gardurile vii si coniferele necesita taieri minime, pentru cresterea densitatii frunzisului. Se vor indeparta ramurile moarte sau batrane, dar cu grija, deoarece coniferele nu produc cu usurinta cresteri noi pe lemnul batran.

Servicii si Produse

 • amenjari peisagistice dupa proiecte proprii sau ale beneficiarilor
 • amenajari de gradini, parcuri, terase, terenuri de sport
 • amenajari de spatii verzi cu fantani, iazuri, helestee, rocarii, stancarii tip alpinarium
 • plantare de arbori si arbusti de talie mare si mica
 • intretinere, amenajari gradini si spatii verzi